Ce este Google Classroom? Și cum îl folosesc profesorii? Aflați mai multe despre această platformă populară și cum să o utilizați cu elevii.

Probabil este greu să evitați cele mai populare instrumente Google - Gmail, Google Calendar și Google Docs - care sunt acum elemente de bază pentru organizare și rezolvare de sarcini. Aceste instrumente prietenoase pentru colaborare au revoluționat modul în care comunicăm, lucrăm împreună și stocăm informații online. Pentru profesori și elevi, platforma educațional-prietenoasă Google Classroom aduce avantajele împărțirii de informație fără hârtie și a colaborării digitale în clasă. Zeci de milioane de profesori și elevi folosesc Google Classroom în mii de școli din întreaga lume, ceea ce îl face unul dintre cele mai populare instrumente de tehnologie educațională.

Ce este Google Classroom?

Google descrie Google Classroom drept „controlul misiunii pentru sala dvs. de clasă”, iar acesta ar putea fi cel mai simplu mod de a-l privi. Mai simplu spus, este o platformă care leagă instrumentele Google G Suite pentru profesori și elevi. De asemenea, acționează ca un organizator digital, unde profesorii pot păstra materiale pentru predarea la clasă și le pot împărtăși cu elevii - totul fără hârtie. De acolo, puteți folosi și alege funcțiile pe care doriți să le încorporați. Această flexibilitate și integrarea sa perfectă cu instrumentele populare Google este probabil ceea ce a făcut din Google Classroom unul dintre cele mai utilizate instrumente de tehnologie educațională de astăzi.

Este Google Classroom un LMS?

Tehnic, nu. Google Classroom nu este un sistem de management al învățării (LMS) de sine stătător, nici un sistem de gestionare a cursurilor (CMS) sau un sistem de informații al elevilor (SIS). Acestea fiind spuse, Google adaugă în mod regulat funcții noi în Google Classroom. În iunie 2019, de exemplu, Google a anunțat că școlile vor putea în curând să sincronizeze noua unealtă de gestiune a notelor elevilor cu un sistem de informații al elevilor (SIS) existent. Deoarece Google continuă să adauge funcționalități noi, este posibil ca acesta să înceapă să arate și să funcționeze ca un LMS. Însă, deocamdată, este mai bine să ne gândim la acest instrument ca la o bibliotecă de resurse pentru organizarea clasei.

Cine poate utiliza Google Classroom?

Oricine! Google Classroom este inclus ca un serviciu gratuit pentru oricine are un cont personal Google și este, de asemenea, gratuit pentru organizațiile care folosesc G Suite pentru Educație sau G Suite pentru non-profit. În cele mai multe cazuri, profesorii și elevii pot accesa Google Classroom folosind un cont Google furnizat de școala lor. În timp ce profesorii și elevii din școli sunt utilizatorii principali ai Google Classroom, există și funcții pe care administratorii, familiile și școlarii-de-acasă le pot utiliza.

Cum folosesc profesorii Google Classroom?

Deoarece este o platformă destul de flexibilă, dascălii folosesc funcțiile sale în multe moduri diferite. Cu Google Classroom, profesorii pot:

  • Simplifica modul în care gestionează orele. Platforma se integrează cu alte instrumente Google, cum ar fi Docs, Drive și Calendar, astfel încât există o mulțime de „comenzi rapide” încorporate pentru activități de management în clasă. De exemplu, dacă postați o sarcină cu o dată scadentă, aceasta este adăugată automat la calendarul clasei pentru ca elevii dvs. să o vadă.
  • Organiza digital, distribui și colecta digital sarcinile, materialele de lecție și lucrările elevilor. De asemenea, profesorii pot posta o sarcină la mai multe clase sau pot modifica și reutiliza sarcinile de la an la an. Dacă elevii dvs. au acces regulat la dispozitive, Google Classroom vă poate ajuta să evitați unele deplasări la fotocopiator și să reduceți o parte din complexitatea hârtiilor specifică predării și învățării.
  • Comunica cu elevii despre munca lor de clasă. Puteți utiliza platforma pentru a posta anunțuri și memento-uri cu privire la sarcini și este ușor să vedeți cine și-a finalizat activitatea. Puteți, de asemenea, să vă conectați individual cu elevi, să răspundeți la întrebări și să oferiți asistență.
  • Oferi elevilor feedback la timp cu privire la sarcinile și evaluările lor. În cadrul Google Classroom este posibil să utilizați Google Forms (Formulare) pentru a crea și a împărtăși teste care sunt evaluate automat pe măsură ce elevii le introduc. Nu numai că veți petrece mai puțin timp cu evaluarea, dar elevii dvs. vor primi feedback instantaneu asupra activității lor.


Profesorii folosesc Google Classroom pentru a preda live, ca în cazul Zoom?

De obicei nu. Cu toate acestea, Google oferă gratuit funcțiile premium ale Hangouts Meet pentru profesorii și elevii care se află acasă în timpul pandemiei coronavirusului, ceea ce permite întâlniri virtuale de până la 250 de persoane, precum și transmisie live. Pe lângă funcțiile video live, funcția de înregistrare din Hangouts Meet oferă cadrelor didactice un instrument ușor pentru crearea videoclipurilor de lecție preînregistrate pentru ca elevii să le poată viziona la timp. Profesorii pot începe folosirea Hangouts Meet cu aceste tutoriale video utile din secțiunea Teacher Centre a facilității Google for Education.

Cum îmi configurez sala de clasă Google?

Procesul de configurare de bază pentru Google Classroom este destul de intuitiv, chiar și pentru utilizatorii începători. Google Teachers Center oferă mai multe tutoriale pentru a începe - acesta fiind cel mai bun loc unde să căutați cele mai actualizate videoclipuri și informații. Există, de asemenea, o mulțime de tutoriale de tip fă-de-unul-singur pe YouTube postate de profesori și specialiști în integrare tehnologică. Multe dintre aceste videoclipuri create de profesori includ sfaturi și trucuri practice pe care le-au învățat folosind platforma în propriile săli de clasă.

Ce face Google cu datele elevilor mei? Ar trebui să fiu îngrijorat de confidențialitate?

În calitate de educator, protejarea vieții private și a elevilor dvs. ar trebui să fie cu siguranță considerată ori de câte ori alegeți un instrument digital pentru sala de clasă. Ori de câte ori un instrument poate colecta date de la elevi, este important să puneți întrebări despre modul în care companiile implicate securizează, folosesc sau stochează datele elevilor. Pentru mai multe informații, asigurați-vă că citiți recenzia de confidențialitate completă a Google Classroom.

Google spune că confidențialitatea și securitatea datelor este o prioritate ridicată pentru toate produsele G Suite pentru Educație. Cu toate acestea, dascălii ar trebui să țină cont de faptul că părinții și familiile au dreptul să opteze dacă nu doresc ca copiii lor să folosească produsele Google la școală. Înainte de a lansa Google Classroom, administratorii și profesorii școlii ar putea dori să aibă un plan alternativ pentru elevii care pot renunța.

În trecut, unele cadre didactice, familii și avocați și-au exprimat îndoieli cu privire la capacitatea Google de a face promisiuni cu privire la confidențialitate și protecția datelor. Mai mult, proeminența brandurilor și produselor Google în școli a ridicat întrebări cu privire la compromisurile de a permite Google să își construiască brandul în școli. Indiferent dacă utilizați sau nu Google Classroom, este important să îi determinați pe elevi să se gândească critic la confidențialitatea datelor și la comercializarea pe care o vedem în diferite aspecte ale vieții noastre - inclusiv în sălile noastre de clasă.

Cum poate Google Classroom să sprijine diferențierea în clasă?

Google Classroom poate ajuta la eficientizarea evaluării formative, ceea ce este important pentru a ajuta elevii care ar putea avea nevoie de mai mult sprijin sau provocări suplimentare. De exemplu, puteți utiliza platforma pentru a crea, distribui și colecta rapid bilete de învoire digitale sau sarcini evaluatei automat. Într-un fel, Google Classroom vă poate facilita și mai rapid colectarea de feedback regulat cu privire la progresul elevilor. Desigur, există o mulțime de alte instrumente de evaluare formativă, multe dintre ele oferind acum integrări cu Google Classroom.

De asemenea, Google Classroom facilitează personalizarea sarcinilor pentru fiecare elev în parte sau pentru grupuri mici. Aceasta înseamnă că profesorii pot acorda sarcini modificate sau diferite anumitor elevi sau grupuri dintr-o clasă. De asemenea, aveți opțiunea de a vă conecta cu un elev în privat pentru a vedea dacă are întrebări sau are nevoie de ajutor suplimentar. Opțiunea de a face toate acestea online ar putea face ca eforturile de diferențiere ale profesorilor să fie mai puțin vizibile față de clasă, lucru care poate fi de ajutor pentru elevii care s-ar putea simți marginalizați.

Cum pot familiile și părinții să rămână în pas cu Google Classroom?

Google Classroom are opțiuni pentru ca profesorii să trimită actualizări despre evoluția lucrului în clasă, dar nu oferă nivelul de comunicare pe care îl veți găsi în instrumente precum Seesaw, ClassDojo sau Remind. Google se referă la părinți și familii drept „tutori” care pot opta pentru a primi rezumate prin e-mail despre munca lipsă, munca viitoare și alte activități din clasă. Cu toate acestea, nu include funcții pentru mesagerie directă cu familiile sau permite familiilor să comenteze munca copiilor lor.

Ce este nou în Google Classroom?

Platforma a fost actualizată destul de mult de la lansare, iar Google continuă să introducă noi funcții în mod regulat, deseori bazate pe feedback-ul profesorilor. De câțiva ani, utilizatorii s-au lamentat de lipsa Google Classroom a uneltelor de evaluare cu notă a elevilor sau a unui instrument de creare a rubricilor. Google a ascultat și lansează un nou instrument pentru colectarea și evaluarea prin notă a lucrărilor, numite Assignments, la sfârșitul anului școlar 2019-2020. Oricine are acces la G Suite for Education poate aplica pentru a încerca gratuit Assignments beta.

Cum pot face Google Classroom mai atractiv și mai interactiv pentru elevii mei?

Pentru a face învățarea cu conținut digital mai dinamică pentru elevi, luați în considerare amestecarea tipurilor de resurse pe care le împărtășiți cu aceștia în Google Classroom. În plus față de instrumentele G Suite precum Google Docs și Google Slides, profesorii și elevii pot împărtăși alte tipuri de media, inclusiv imagini, link-uri către site-uri web, videoclipuri YouTube și emisiuni screencast. Unii profesori oferă chiar și elevilor o varietate de opțiuni pentru a-și depune munca în cadrul Google Classroom. De exemplu, ați putea oferi elevilor posibilitatea de a răspunde la o sarcină de lectură cu un comentariu, clip video sau un desen care arată punctul lor de vedere, gândirea lor.

Dacă doriți să creați un hub interactiv pentru elevi, este posibil să luați în considerare acest lucru pe pagina de Stream a Google Classroom. În cadrul Google Classroom, Stream-ul este un flux (feed) în care toți cei din clasă pot găsi anunțuri și sarcini viitoare, și este primul lucru pe care elevii îl văd când se conectează. Alice Keeler, un cunoscut blogger care scrie pe larg despre Google Classroom, recomandă utilizarea Stream pentru a posta agenda clasei și sugerează utilizarea Screencastify pentru a posta mesaje video pentru elevi.

Unii profesori folosesc Stream-ul pentru a crea forumuri de discuții în clasă, unde elevii pot interacționa online, punând întrebări sau comentând postările celuilalt. Aceste comisii de discuții pot ajuta la creșterea participării la clasă și le pot oferi elevilor mai multă echitate în auzirea vocilor lor (sau citirea textelor lor) de către clasă. Cu discuții, puteți utiliza Streamul ca o rețea de socializare închisă și poate fi o modalitate excelentă de a ajuta copiii să exerseze folosind cât mai multe tipuri de abilități de cetățenie digitală într-un cadru de tip „walled garden” sau “grădină cu pereți”(un mediu închis care controlează accesul utilizatorului final la anumite site-uri web și servicii).

Ce alte aplicații și site-uri se integrează cu Google Classroom?

Acum există sute de aplicații și site-uri externe care se integrează cu Google Classroom. Unele dintre aceste aplicații pot fi partenere cu Google, în timp ce altele își creează și publică propriile componente terțe în magazinul Chrome Store. Dacă utilizați extensiv Google Classroom, integrarea altor instrumente de etehnologie educațională poate fi o modalitate de a vă eficientiza predarea. De exemplu, să spunem că doriți ca elevii dvs. să studieze câteva cuvinte de vocabular folosind Quizlet; puteți utiliza integrarea Google Classroom pentru a partaja și a atribui direct un anumit card flash setat pentru clasa dvs. Sau, dacă sunteți în căutarea altor conținuturi de învățare online, există integrări cu editori precum Newsela, Khan Academy și BrainPop, printre altele - veți găsi tot felul de articole, videoclipuri și alte conținuturi educaționale pe care să le partajați cu dvs. elevi.

Articolul Nouă aplicații și site-uri care se integrează cu Google Classroom acoperă o bună parte din acestea, dar lista nu se termină aici. Dacă există o aplicație edtech sau un site web pe care doriți să îl utilizați cu elevii dvs., este posibil să existe o modalitate de a o conecta în Google Classroom.

Unde pot găsi mai multe idei despre utilizarea Google Classroom?

Dacă sunteți în căutarea informațiilor oficiale despre Google Classroom, consultați feed-ul Google pentru Educație pentru actualizări de produse, idei pentru profesori, videoclipuri și chiar un buletin informativ despre produsele G Suite for Education. Mulți fani Google Classroom discută pe tweeter, pe bloguri sau fac chiar podcasting despre toate modalitățile în care folosesc platforma cu elevii. Cu milioane de profesori și specialiști în tehnologia educațională testând în teren, experimentând și inovând cu Google Classroom, este ușor să găsiți sfaturi și inspirație online din partea colegilor dascăli.

Pe măsură ce utilizați Google Classroom nu vă fie teamă să deveniți creativi cu propriile strategii, descoperiri și utilizări inovatoare pentru platformă. La fel ca majoritatea instrumentelor edtech, Google Classroom este ceea ce faceți din acesta, și modul în care funcționează va arăta foarte diferit de la clasă la clasă. Cel mai important este să găsiți strategiile și instrumentele din Google Classroom care funcționează cel mai bine pentru dvs. și elevii dvs.


Comentarii

Nici o postare găsită