• Producatori

Alfabetarele si kiturile pentru clasa pregatitoare, respectiv clasa intai, sunt materiale didactice atractive si placute, care ii ajuta pe micii scolari sa-si insuseasca mai usor alfabetul limbii romane si numeratia in baza 10. Aceste materiale didactice sunt magnetice si se pot folosi frontal la clasa, utilizand tabla magnetica de scris sau un flipchart. Alfabetarele scolare magnetice contin litere, grupuri de litere, cifre, semne matematice si semne de punctuatie.

Folosirea lor in cadrul orelor desfasurate la clasa pregatitoare si clasa intai, contribuie la indeplinirea competentelor specifice: identificarea silabelor si sunetelor in cuvinte, asocierea sunetului cu litera, constructia de silabe, cuvinte si propozitii. Deoarece contin inclusiv cifre si semne pentru operatii matematice, ele pot fi utilizate si in activitatile matematice de la clasele primare.

Exista mai multe variante de alfabetare, in functie de numarul de piese pe care il contin. Special pentru clasa pregatitoare, s-a dezvoltat un alfabetar magnetic cu imagini.

Kitul magnetic de matematica poate fi utlizat atat la clasa pregatitoare cat si la celelalte clase primare. Este un instrument util pentru formarea notiunilor de: multime si operatii cu multimi, numere si operatii cu numere, fractii, inclusiv a notiunilor elementare de geometrie.

Aceste materiale didactice pentru clasa pregatitoare si clasele primare sunt de neinlocuit in etapa invatarii citit-scrisului, a folosirii metodei fonetice analitico-sintetice, dar si a insusirii notiunilor de baza din domeniul matematicii si a operatiilor matematice specifice.