Indiferent de unde se desfășoară învățarea - în sala de clasă, acasă, virtual sau din mers - este important să faceți verificarea fizică și emoțională a copiilor pentru a vă asigura că aceștia se simt energizați, susținuți și pregătiți pentru ceea ce urmează. Adaptați aceste sfaturi și resurse într-un mod care să vă ajute cel mai bine și deveniți creativi!

Verificați programul de mișcare și condiția fizică

Cu toate că copiii nu se vor muta dintr-o clasă în alta, un mediu de învățare virtual sau de acasă poate avea încă multe dintre avantajele pe care le are o sală de clasă sau o școală obișnuită. Verificați cum se simt copiii fizic pe parcursul zilei și acordați atenție tiparelor sedentare. Asigurați-vă că își alimentează corpul cu alimente bune și își echilibrează ziua cu activitate fizică și joacă.

· Rupeți tiparul zilei cu pauze active ale creierului pentru a reîncărca corpul și mintea. Distrați-vă împreună punând un videoclip online sau ceva muzică și permiteți trupurilor să se miște. De asemenea, puteți integra mișcarea în timpul lecțiilor pentru oportunități de învățare active - jocuri distractive pentru matematică, silabisire cu exerciții fizice, etc.

· Fiți atent la postura copiilor de-a lungul zilei. Când observați încovoirea, încurajați copiii să atingă o anumită înălțime stând șezut. Acest lucru ajută la întărirea musculaturii coloanei vertebrale, ceea ce poate atenua durerile inferioare ale spatelui și poate susține o postură mai sănătoasă. Întinderea și mișcarea îi ajută pe copii să se reseteze și să se realinieze!

· Programați „pauza” în rutina de zi cu zi. Faceți o plimbare în natură pentru aer curat sau bateți o minge de fotbal și dezvoltați noi abilități. Folosiți acest timp pentru a rupe tiparul zilei și pentru a crea un spațiu pentru o joacă mai nestructurată. Încropiți o formație de oale și tigăi, construiți o fortăreață din foi de hârtie sau faceți o plută din perne, cu care să porniți într-o nouă aventură.

· Când copiilor le apare pofta de o gustare sunt în timpul sau între activități, încercați să aflați și dedicați timp pentru a discuta conexiunea minte-corp și a-i determina să se gândească la puterea alimentelor și la modul în care acesta ne alimentează corpul pentru activitățile pe care le iubim cel mai mult. Petreceți ceva timp împreună explorând mâncarea sau, chiar mai mult, aduceți-i în bucătărie și gătiți împreună.

Rămâneți conectat - Sfaturi digitale

Creați o provocare virtuală pentru a încuraja copiii să exerseze stabilirea obiectivelor, individual și alături de ceilalți. Câte minute de mișcare? Încălzire zilnică sau exerciții fizice simple? 8 pahare de apă sau reconsiderarea dorinței de răcoritoare?

Folosiți platforme gratuite de conferințe video pentru a crea spațiu de pauze pentru creier, pauze de tip petrecere de dans de 5 minute - orice fel de mișcare cu prietenii! Dacă conferința video nu este disponibilă, solicitați familiilor să împărtășească fotografii prin e-mail și să utilizați platforme online gratuite pentru a crea un album digital sau prezentare de diapozitive.

Încurajați copiii și familiile să rămână conectați la o masă de prânz virtuală sau gustare virtuală.