NOUTATI: - laser ca sursa de lumina cu fascicul plan - fibre optice Modulul este impachetat intr-o singura cutie. Experiente realizabile: 1. Propagarea rectilinie a luminii 2. Propagarea luminii in diferite materiale 3. Umbra, penumbra, eclipse 4. Reflexia, legile reflexiei 5. Imaginea in oglinda plana 6. Refractia, legile refractiei 7. Reflexie totala 8. Trecerea luminii prin prisme 9. Trecerea luminii prin lame cu suprafete plane si paralele 10. Imaginea formata de lentile convergente si determinarea distantei focale a lentilei convergente 11. Modele de aparate optice Se introduc in plus experimentele: 12. Refractia razelor in lentile convergente si divergente, determinarea distantei focale 13. Formarea imaginilor prin lentile Componenta: Modulul are minim 15 componente dintre care: - modele de plexiglas, oglinzi, placi, dioda laser cu adaptor, lumanari, ecran, planse, etc. Se introduc in plus componentele: 2 diode laser cu fascicul plan, model de lentila convergenta si divergenta, hartie cu axa optica si cu obiect desenat. Componentele sunt stocate in compartimente corespunzatoare formate in placi de spuma poliuretanica si sunt ambalate in cutii de carton rezistente, astfel se asigura stocarea lor ordonata.
Modulul este dedicat unui grup de lucru a cate 3-5 elevi care realizeaza experimente in laboratorul de fizica
Avantaje:
Sunt realizate pentru a usura munca profesorului si scurta timpul experimentelor
Acestea dau oportunitate elevului sa traga singur concluzii si concepte prin observare, sortare,asociere , sa inainteze singur cu usurinta de la o notiune la alta
Dobandirea unor capacitate de gandire critica si divergenta in masura sa-I faca pe elevi sa utilizeze cunostintele si competentele in diferite situatii.
Stimuleaza comunicarea cu ceilalti participanti la experimente
Stimuleaza gandirea practica si analitica prin inregistrarea rezultatelor si participarea la activitate