Datorită situației COVID-19, Zoom a inceput să fie utilizat în întreaga lume pentru a oferi lecții de învățare la distanță copiilor din școala primară. Profesorii de pretutindeni își deschid laptopurile, se conectează și invită copiii să li se alăture online. Dar predarea intr-o clasă de copii online este foarte diferită de cea din sala de clasă. Abilități simple de predare, precum contactul ocular, tonul vocii sau resursele practice sunt pierdute online și, prin urmare, este important să se dezvolte noi strategii de predare care să implice copiii și să gestioneze comportamentul lor în moduri inovatoare și noi. Iată câteva sfaturi de la alți profesori.

Puneți totul pe Mute

S-ar putea să sune ca o răutate să-i faci pe toți copiii să stea pe modul silențios în prima lecție de Zoom, dar este un mod foarte clar de a stabili tonul pentru lecții și comportament. Când copiii se conectează prima dată la Zoom, va fi nou, va fi interesant și va fi mult zgomot din partea tuturor copiilor - și asta este în regulă! Sunt încântați de perspectiva de a fi învățați online și de a vedea fiecare dintre prietenii lor în cutii minuscule de pe ecran. Vor fi câteva minute de haos în timp ce copiii chicotesc și fac cu mâna la prietenii lor. Permiteți să se intample.

Pentru a gestiona comportamentul pentru primele câteva lecții de Zoom, după un minut sau mai mult, puneți toți copiii pe Mute, astfel încât să se poată concentra doar pe vocea dvs. Când puneți întrebări, dezactivați-le anumitor copii modul Mute pentru răspunsurile lor. Copiii vor fi, de asemenea, conștientizați de posibilitatea ca în orice moment săa fie ascultați de toți ceilalți colegi și se așteaptă să împărtășească un răspuns cu clasa. Odată ce copiii înțeleg că Zoom funcționează diferit față de o sală de clasă, puteți începe să dezactivați modul Mute la mai mulți copii în același timp și continuați până când toți copiii vor fi în aceeași situație. Există diverse setări în Zoom pentru a le oferi copiilor puterea de a se seta singuri pe Unmute sau de a dezactiva această opțiune. Explorați și alegeți setările care se potrivesc modului în care doriți ca ora dvs. să funcționeze.

Butonul “Hands Up” (Ridicați mâna)

„Ridicați mâna (virtuală) dacă credeți că răspunsul la întrebare este A.” Toți copiii, când se află în Zoom, au un buton “Hands Up” sub lista participanților la întâlnire. Acest lucru este perfect pentru copii pentru a transmite că doresc să răspundă la întrebare. Acest instrument este, de asemenea, excelent pentru voturile din clasă și o oportunitate excelentă de a verifica răspunsurile copiilor la întrebările cu alegere multiplă.

Reacţii

La fel de bine ca prin butonul de ridicare a mâinii, copiii pot reacționa prin împărtășirea a două emoji-uri - „clapping hands (aplauze)” sau „thumbs up (îmi place)”. Acest lucru oferă cadrelor didactice și copiilor mai multe moduri de a comunica între ei fără ca haosul aferent să se desfășoare pe ecran. Copiii își pot oferi reciproc aplauze și să celebreze succesul celuilalt sau să ofere Like dacă în sfârșit înțeleg diferența dintre fi și fii sau sar și s-ar – toți am trecut prin asta!

Grid View sau Speaker View? Aceasta este întrebarea ...

Te-ai săturat să-ți vezi chipul oglindit în propriul ecran? Există două moduri diferite de a vizualiza participanții dvs. la Zoom. Instrumentul de conferință se va lansa automat în Speaker View, asigurându-se că persoana care vorbește în acel moment va apărea mare, cu un eșantion de alți elevi care apar pe rând pe marginea ecranului. Cu toate acestea, în calitate de profesor, poate doriți să vă vedeți mai puțin pe voi înșivă și pe mai mult pe copii. În acest caz, treceți la vizualizarea tip grilă – Grid View – și veți putea monitoriza ce copii sunt angajați cu sesiunea live și care sunt copiii distrași de câinele lor de companie care tocmai a ajuns în dormitorul lor.

Partajează ecranul – Share Screen

Share Screen este unul dintre instrumentele pe care profesorii îl vor folosi cel mai mult la gestionarea lecțiilor Zoom. Acesta va reflecta orice este deschis pe computer. Caracteristica de Whiteboard permite, de asemenea, ca modelarea calculelor și scrierea să se facă exact așa cum s-ar întâmpla în școală. Instrumentul de adnotare scrie peste ecranele partajate, însemnând că elevii își pot împărtăși propriile lucrări iar dvs. puteți oferi feedback detaliat. De asemenea, copiii pot auzi orice rulați în timpul folosirii Share Screen, inclusiv videoclipuri și melodii YouTube. Trebuie doar să vă asigurați că faceți clic pe „Distribuie Sunete Computer - Share Computer Sounds” înainte de a selecta ecranul pe care doriți să îl partajați.

Ecranul verde – Green Screen

V-ați imaginat vreodată predând de pe acoperișul clădirii Empire State? De cele mai multe ori, profesorii își vor livra lecțiile de Zoom de la o masă de bucătărie sau de la un mic birou din casă – departe de mediul cel mai captivant și motivant pentru o lecție despre algebră. Zoom are o caracteristică fantastică – Green Screen, ceea ce înseamnă că vă puteți plasa chipul în orice decor, descărcând orice fundal din Google Images și setându-l ca fundal al ecranului verde. Sunt profesori care predau lecții de pe plajele cu nisip moale din Hawaii, din Alpii francezi, cu iarnă rece sau de pe Stația Spațială Internațională. Ce mod de a-ți surprinde copiii dimineața și de a-i conecta la învățare.

Breakout Rooms - lucru pe grupe

În clasă, profesorii se mișcă tot timpul în jurul grupurilor - lansând întrebări provocatoare, marcând munca copiilor și îndrumându-le. Așa arată învățarea personalizată. Online, acest lucru este în mod evident mult mai dificil. Cu toate acestea, Zoom oferă o funcție de împărțire a clasei - Breakout Rooms - în care copiii se pot împărți în grupuri (mini zoom-uri). Acest lucru este excelent pentru a facilita mici grupuri de discuții, pentru a susține lecții ghidate și a analiza activitățile individuale ale copiilor atunci când oferiți feedback.

Este clar că nicio formă de învățare digitală nu poate înlocui sala de clasă fizică. Limbajul corporal, contactul vizual și spațiile de lucru fizice sunt atât de importante pentru predarea și învățarea eficiente. Cu toate acestea, în aceste momente provocatoare, tehnologia este un instrument fantastic care ne permite totuși să ne conectăm cu colegii și cu clasa. Și, atunci când sunt utilizate creativ, tehnologii precum Zoom pot fi foarte eficiente în continuarea furnizării de experiențe de învățare pentru copiii noștri. În anii viitori, copiii își vor aduce aminte de aceste sesiuni live și de învățarea la distanță, deoarece profesorii din toată lumea au făcut tot ce au putut pentru a se asigura că învățarea lor nu a fost uitată. Este ceva foarte special, într-adevăr.