Ce este un vizualizator?

Un vizualizator este un dispozitiv de captare a imaginilor în timp real care atunci când este conectat la un videoproiector sau un ecran, afișeaz ă imaginea obiectelor folosite la predare (materiale didactice) și a tipăriturilor pentru ca întreaga clasă să le vadă. Totodată fotografiază sau filmează aceste resurse fizice pentru ca elevii să le poată consulta oricând ulterior. Vizualizatoarele pot fi desigur folosite pentru a afișa tipărituri (cărți, manuale, fișe de lucru, etc.), dar pot afișa, de asemenea, mostre la microscop, pot fi utilizate ca webcam-uri și să înregistreze audio și video.

Cum folosim un vizualizator?

Cel mai mare beneficiu al vizuaizatoarelor este capacitatea de a oferi o vedere de aproape a obiectelor și documentelor mici unei întregi clase. Un singur vizualizator poate economisi mii de pagini de hârtie într-un an (nu este nevoie să faceți copii pentru fiecare elev!) Și chiar vă poate ajuta să economisiți bani pe manuale și alte materiale din clasă.

Iată 12 modalități utile de a folosi vizualizatoarele în sala de clasă și de a face lecțiile mai atrăgătoare, interactive și memorabile.

1. Prezentați materialele didactice până în cele mai mici detalii

Indiferent dacă arătați clasei dvs. cum funcționează o placă de circuit integrat sau observați o insectă, un vizualizator cu zoom optic puternic permite tuturor celor prezenți să vadă cele mai complexe aspecte ale subiectului dvs. în detalii perfecte. Pentru ora de științe puteți utiliza vizualizatorul chiar împreună cu un microscop pentru a arăta clasei dvs. imagini în timp real ale preparatelor microscopice și puteți conduce o discuție despre ceea ce observați.

2. Citiți printre rânduri

Vizualizatoarele sunt perfecte pentru o analiză literară de grup. Un vizualizator folosit împreună cu tableta grafică vă va permite să evidențiați pasaje importante și să faceți adnotări direct peste cărți și documentele printate. Vizualizatorul va face ca textul imprimat să fie clar, contrastat corect și ușor de citit. De asemenea, îl puteți utiliza pentru a afișa întrebări în cadrul discuțiilor în grup și puteți utiliza funcția de adnotare pentru a nota răspunsurile de la elevi. Doriți să arătați clasei un text dintr-o carte scumpă sau rară? Cu un vizualizator nu mai e nevoie să o lasați pe mâna altora, fiind suficient doar originalul sau copia dvs.!

3. Înregistrați și împărtășiți lecții

Puteți atașa resurselor dvs. clasice de predare la clasă o funcționalitate video. Cu vizualizatorul puteți înregistra audio și video și puteți salva o lecție întreagă despre textul, obiectul sau preparatele dvs. pe un card SD, un stick USB sau în memoria internă a vizualizatorului. Puteți împărtăși apoi lecțiile înregistrate cu elevi absenți, cu colegii dvs. sau chiar pe YouTube.

4. Implicați-vă elevii

Folosind telecomanda vizualizatorului, puteți trece opera aparatul din orice colț al clasei și puteți permite elevilor să meargă la cameră și să prezinte în fața colegilor, să scrie răspunsuri sau să manipuleze obiecte.

5. Gazduiți oaspeți interesanți

Vizualizatoarele pot servi de asemenea ca webcam-uri. Folosind Skype, Google Meet sau o altă aplicație de chat video, puteți găzdui sesiuni de întrebări și răspunsuri între elevii și vorbitorii din întreaga lume. În combinație cu ecranul mare va fi aproape ca și cum oaspetele dvs. se află în clasă.

6. Ajutați-i pe cei care iau notițe să țină pasul

Funcția de împărțire în două a ecranului Split Screen vă va permite să afișați imagini live pe o parte a ecranului și o imagine statică pe cealaltă. Acesta poate fi de mare ajutor pentru elevii care scriu lent și își iau notițele în timpul orei. După ce ați adnotat un text sau ați demonstrat o problemă de matematică, puteți face o captură de ecran cu acestea și să o afișați pe o parte a ecranului, după care puteți continua să lucrați pe cealaltă parte.

7. Gestionați mai eficient ora

Un vizualizator este perfect pentru a afișa întregii clase o listă de reguli, sarcini zilnice sau subiectele ce urmează să fie tratate, fără a fi nevoie să transmiteți instrucțiuni individuale. Puteți chiar să-l utilizați chiar pentru a afișa întrebări de evaluare a cunoștințelor și apoi, după test, o foaie cu răspunsurile, eliberându-vă lucrul la următoarea sarcină, în loc să stați și să citiți răspunsurile cu voce tare.

8. Îmbunătățiți demonstrațiile

Vizualizatoarele sunt ideale și pentru orele de desen, lucru manual, tehnologia informației sau orice altă oră în care doriți să demonstrați diverse tehnici unei întregi clase. Școlile profesionale din toată lumea folosesc adesea vizualizatoare pentru a învăța mecanica auto, proiecte electrice și alte abilități practice. Puteți chiar înregistra și reda video dintr-o sesiune anterioară. Elevii pot veni la cameră, să își afișeze propria lucrare și să discute despre procesul lor cu întreaga clasă.

9. Faceți-vă timp de joacă

Jucați un joc cu elevii dvs.? Cu un vizualizator puteți afișa reguli tipărite, aruncarea zarurilor, o clepsidră, table de joc și carduri pe un afișaj mare sau ecran. Indiferent dacă jucați spânzurătorea, bingo sau joc de masă, puteți să le faceți foarte atractive pe toate cu un vizualizator.

10. Înlocuiți scanerul

Un vizualizator capturează imagini, înlocuind complet scanerul din clasă. Puteți scana pagini de carte, pasaje sau imagine de pe o foaie, teme pentru acasă, notițe de clasă sau orice altceva vă puteți imagina într-o copie digitală care poate fi salvată și partajată online. Unele vizualizatoare sunt chiar portabile, astfel încât le puteți lua acasă cu laptopul! Un vizualizator este mai puțin costisitor decât un smartphone și multe camere digitale portabile.

11. Combinați simplu vizualizatorul cu laptopul dvs.

Vizualizatorul este echipat cu un comutator selector care permite comutarea între imaginea dată de vizualizator și ecranul calculatorului printr-o singură atingere. Astfel puteți transpune pe ecran, în fața copiilor, atât fisierele dvs. sau manualele digitale, cât și elementele fizice, clasice de predare.

12. Folosiți aplicații educaționale Google Play și Realitate Augmentată (AR) - fără calculator

Fiind echipat cu Sistem de operare Android 5 vizualizatorul acceptă o gamă largă de aplicații de asistență la predare care pot fi instalate din Google Play, precum aplicații de redare a fișierelor Office, aplicații de învățare a programării, aplicații AR (Realitate Augmentată), aplicații de conversație în engleză și aplicații de conferințe web și multe altele. Această nouă funcționalitate a fost introdusă pentru a realiza „învățarea independentă, interactivă și profundă” pe care o vizează noile orientări curriculare, cum ar fi pronunția engleză și învățarea la distanță.


Vizualizatoarele sunt instrumente de clasă incredibil de versatile. Acestea vin într-o gamă variată de prețuri, așa că veți găsi cu siguranță una potrivită bugetului dvs.. Nu sunteți siguri de ce fel de vizualizator aveți nevoie pentru sala dvs. de clasă? Trebuie doar să ne contactați!