Vizualizatorul ELMO este o soluție practică multidisciplinară care poate fi folosită în diverse domenii ale învățământului. Acest dispozitiv este un proiector portabil care poate fi utilizat pentru a afișa imagini, documente și alte materiale de învățare pe un ecran sau pe un perete.

Vizualizatorul ELMO este o opțiune bună pentru profesorii care doresc să își prezinte materialele de învățare într-un mod mai interactiv și captivant pentru elevi.

Iată câteva exemple practice pentru utilizarea vizualizatorului ELMO în diverse domenii de învățământ:

  1. Limba română - profesorii pot folosi vizualizatorul pentru a afișa imagini ale diferitelor opere literare și astfel încât toată clasa să urmarească concomitent textul analizat, supus discuției sau interpretărilor. De asemenea, vizualizatorul poate fi folosit pentru a afișa exemple corecte și greșite ale folosirii unor expresii, timpi ai verbelor sau probleme de gramatică.
  2. Matematică - profesorii de matematică pot folosi camera de documente ELMO pentru a afișa exemple de probleme și pentru a demonstra pașii necesari pentru a le rezolva. De asemenea, vizualizatorul crește interactivitatea, astfel că, în timpul în care doi sau 3 elevi ar scrie o problemă la tablă, pot veni cu caietele în fața vizualizatorului și în câteva minute toată clasa vede diferite modalități de rezolvare a enunțului. Se pot afișa grafice și diagrame care să ilustreze concepte matematice mai complexe precum teoreme sau forme geometrice în plan sau spațiu.
  3. Geografie - profesorii pot folosi vizualizatorul pentru a afișa hărți ale diferitelor țări sau continente și pentru a explica elemente ale geografiei, cum ar fi relieful, clima și resursele naturale. Vizualizatorul poate fi de asemenea utilizat pentru a prezenta imagini ale diferitelor locuri din lume, secțiuni ale unei forme de relief și multe altele.
  4. Biologie - profesorii pot folosi vizualizatorul ELMO pentru a afișa imagini ale diferitelor sisteme ale corpului uman și pentru a explica funcțiile acestora. De asemenea, vizualizatorul poate fi utilizat pentru a afișa imagini ale diferitelor specii de animale și plante și pentru a explica caracteristicile lor. Experiența de a privi printr-un microscop a fiecărui elev, poate fi mult eficientizată, atât ca timp, cât și ca investiție, prin achiziția unui vizualizator care redă imagine la calitate înaltă, pentru toți elevii

În general, vizualizatorul ELMO este o soluție practică multidisciplinară pentru profesorii care doresc să-și adapteze stilul de predare la cele mai înalte standarde occidentale și să renunțe la o parte din materialele didactice mai puțin utile.