Până acum, rar s-a întâlnit un cadru didactic care să renunțe de bună voie la vizualizator. Odată ce dascălii au descoperit cât de practice și utile sunt aceste dispozitive, nu concep să renunțe la ele vreodată.

Din păcate, catedrele disciplinelor de bază obțin adesea primele acest tip de tehnologie. Clasele elective necesită deja alte resurse, cum ar fi spațiu și consumabilele, așa că, chiar dacă banii sunt strânși, este posibil ca această tehnologie să nu fie disponibilă pentru acești profesori.

Administratorii care iau decizii de cumpărare ar trebui să ia în considerare toate avantajele oferirii vizualizatoarelor în diferite clase. Buna utilizare a acestor dispozitive poate permite profesorilor să depășească doar afișarea imaginilor. Dacă scopul nostru este să creăm gânditori de nivel superior, iată câteva idei pentru elevi și profesori care folosesc vizualizatoare în clasă:

Arte vizuale

Stropire, umbrire și alte tehnici: Acestea sunt concepte dificil de introdus pentru un dascăl într-o clasă. În afară de prezentările cu grupuri mici de elevi, nu există o modalitate excelentă de a modela tehnica de pictură prin stropire unui grup mare. Aceasta poate deveni o oră de „aplicație”, deoarece elevii vor picta în această tehnică în fața întregii clase pentru a primi și oferi feedback.

Vizualizarea lucrărilor elevilor: piesele create de elevi pot fi afișate pe vizualizator, contribuind la focalizarea clasei, permit o critică detaliată și chiar pot relua o lucrare pentru modificare din mers, prin feedback de la colegii de clasă.

Arte industriale

Cercetarea și evaluarea manevrelor, îmbinărilor și alte tehnicii: În ora magazinului, profesorul și elevii pot modela tehnici cu anumite echipamente pentru clasă. O utilizare de nivel superior ar fi evaluarea proiectelor odată ce acestea sunt terminate - elevii ar putea evalua sau clasifica calitatea unei linii de sudură sau a unei îmbinări cu colțuri realizate cu instrumentul de îmbinare.

Modele de redactare și lectură: Pe măsură ce profesorii încep să introducă abilități de redactare, lecții întregi pot fi predate prin vizualizator. Pentru a muta lecțiile de la gândirea de nivel inferior la gândirea la nivel superior, elevii pot analiza planuri și printuri reale din industrie. Cele mai multe dintre aceste planuri nu pot fi vizualizate cu ușurință de către grupuri mari datorită dimensiunii și detaliilor lor, astfel încât vizualizatorul este soluția perfectă.

Educație fizică

Tehnica de a înscrie: Fie că este vorba de fotbal sau baschet, când elevii sunt introduși pentru prima dată într-un sport, ei trebuie învățați adesea cum să înscrie. Elevii își pot testa cunoștințele printr-un concurs de probe, folosind un vizualizator. Profesorul poate plasa mai multe table de joc pe ecran și le poate compara între ele pentru a vedea unde este posibil ca un elev să fi gândit incorect.

Deoarece majoritatea „sălilor de clasă” de EF (adică sălile de sport) nu sunt dotate în mod normal cu sisteme de afișare pe ecran mare, un videoproiector și un vizualizator pot crea o sală de clasă mobilă care să fie folosită oriunde. Acesta nu este doar un mod eficient de a învăța, ci poate transforma sala de sport într-o sală de clasă. Când spațiul este restrâns, adăugarea unui videoproiector și al unui vizualizator poate fi o opțiune rentabilă.

Muzică vocală și instrumentală

Afișarea armoniei: Profesorii de muzică pot utiliza vizualizator pentru a citi și explica partituri. Acest lucru s-ar putea face cu o copiator, dar vizualizatorul permite profesorului să afișeze cu ușurință toate părțile corespondente în același timp. Afișând toate piesele simultan, muzicienii pot înțelege mai bine ce fac ceilalți membrii al unui grup muzical în timpul piesei.

Pregătire profesională

Creați un videoclip Tasty ca postare Facebook: Dacă nu ați mai văzut un videoclip Tasty până acum, verificați-le - sunt minunate! Aceste videoclipuri simple demonstrează modul de preparare a felurilor de mâncare. Nici nu trebuie să citiți o rețetă - adăugați doar ingredientele în aceeași ordine cu videoclipul, amestecați atunci când trebuie, coaceți când trebuie, și viola! Mancare buna! Elevii pot crea videoclipuri cu același stil, folosind vizualizatorul, așezând camera deasupra blatului de lucru în timp ce pregătesc vasul. Acesta ar fi un bun proiect de final de semestru, iar până la final de oră va fi o întreagă masă demonstrativă creată de elevi.

Afișați o cusătură de mașină de cusut: Un alt avantaj al folosirii vizualizatorului este arătarea lucrurilor care în mod normal sunt foarte greu de afișat. Una dintre aceste demonstrații este filetarea la mașina de cusut. Pe măsură ce profesorul demonstrează pașii acestui proces complex, elevii pot urmări pe propriile mașini pentru a învăța hands-on. Profesorul ar putea chiar să folosească aparatul foto pentru a afișa greșeli obișnuite în filetarea sau alimentarea greșită a mașinii și cum să le remedieze.

Bibliotecă și lectură

Probabil cea mai simplă utilizare a vizualizatorului, este citirea unei cărți de povești cu voce tare. Este atât de simplu, dar totuși captivant. Profesorul plasează o carte sub camera vizualizatorului în timp ce o citește cu voce tare elevilor. Acest proces afișează cartea mărită pe ecran pentru ca toți participanții să vadă, permite profesorului să facă referințe ușoare la anumite părți ale cărții și permite elevilor să vadă cuvintele citite - ceea ce consolidează fluența și înțelegerea.

Doar s-a atins suprafața a ceea ce se poate realiza în clasă cu ajutorul vizualizatoarelor. Acestea sunt un „must have” pentru toți profesorii, în special profesorii electivi de toate categoriile de vârstă.