Instrumentele TIC educaționale pot fi categorisite ca: surse intrare, surse de iesire si altele.
Urmăriți urmatorul grafic:

Cercetarea la nivel mondial a arătat ca TIC duce la îmbunătățirea învățării elevilor și la metode de predare mai bune.

Un raport realizat de Institutul Național de Educație Multimedia din Japonia, a demonstrat că o creștere a expunerii elevilor la TIC, prin integrare curriculară, are un impact semnificativ și pozitiv asupra rezultatelor lor.

Creșterea de performanță pune accent pe „Cunoștințe · Înțelegere” · „Abilități practice” și „Abilități de prezentare” în domenii cum ar fi matematica, știinta și studiul social.

Cu toate acestea, se poate observa că în lume există multe soluții tehnologice pentru educație, care ar putea crea confuzie în rândul cadrelor didactice, cu privire la modul alegerii soluției TIC potrivită.

Să aruncăm o privire la avantajele și dezavantajele instrumentelor TIC pentru educație și să descoperim ce solutie de educatie TIC este potrivită pentru nevoile dumneavoastra școlare.

Acum, să vedem sondajul făcut pe baza feedback-ului proiectului național de dotare cu vizualizatoare ELMO din Marea Britanie. Iată reacțiile din școlile cuprinse în proiect:Integrarea TIC în educație pare a fi o problemă necesară pentru profesori si administratorii din educatie, din întreaga lume.

Dacă profesorii nu pot utiliza bine instrumentele TIC, banii cheltuiți și timpul folosit pentru TIC vor fi o pierdere, iar în cazul în care bugetul educațional este limitat, căutarea unui instrument TIC rentabil și de înaltă performanță poate fi prima prioritate.

Comentarii

Nici o postare găsită